Secretaris Peter

Peter is inmiddels 58 jaar, getrouwd met Sandra (53) en samen hebben ze een zoon, Bob (27) en een dochter, Maud (21). Daarnaast heeft Peter nog een dochter, Jacqueline (34).

Sandra en dochter Maud zijn in 2011 lid van de EKV geworden; Maud destijds begonnen als Oonderboks en lid van de dansgarde en Sandra als begeleidster. Nadat zijn dochter Maud in 2013 de eerste jeugdprinses was van de EKV raakte hij in de ban van het carnaval. In dat jaar vooral actief bij het BOCK en het daarop volgende jaar heeft hij zich met volle overgave ingezet voor de jongerengroepering van de EKV, de Oonderboksen.  In 2015 werd Peter benaderd door de keuzecommissie en na kort beraad was het een feit; Krekkelstadsprins PETER de eerste 2016 was geboren. Met aan zijn zijde de secretarissen Ron (Polhuis) en Eric (Silder) beleefde hij een geweldig mooi carnavalsseizoen en opname als lid van de Prinsengarde Enschede daarna was dan ook vanzelfsprekend. Inmiddels is hij toegetreden tot het bestuur van de prinsengarde en vervult hij de rol van penningmeester.

Toen hij in 2017 gevraagd werd door de keuzecommissie om secretaris te worden van de stadsprins 2018 heeft hij wel even moeten nadenken; zou het misschien niet te vroeg zijn om nu al die stap te nemen? Nu, achteraf, is hij blij dat hij toen uiteindelijk ja heeft gezegd en dat hij naast Krekkelstadsprins Hans (Koens) heeft mogen staan en terug kan kijken op een geweldig mooie tijd samen.

Peter is werkzaam bij UNEX B.V., producent van keramische producten voor de sfeerverwarmingsindustrie en runt daarnaast de dochteronderneming, UFP B.V. (UNEX Foundry Products), een handelsonderneming die allerhande machines, gereedschappen en verdere benodigdheden aan gieterijen- en modelmakerijen levert.

Naast dat Peter heel veel tijd besteed aan het Krekkelstadse carnaval is hij in zijn spaarzame vrije tijd vaak op de tennisbaan te vinden.

..

2021 Enschedese Karnavals Vereniging EKV ©